VK Sava

DRAGAN ČELOVSKI

OSNIVAČ

NIKOLA CAR

PREDSEDNIK

OSNOVAN

08.09.2008.

Vaterpolo klub Sava

Vaterpolo klub „Sava“ osnovan je 2008. godine sa ciljem da se animiraju prvenstveno mlađe vaterpolo kategorije, odnosno, za rad sa decom kroz obuke plivanja, stilova i vaterpola. Iako je jedno vreme bio neaktivan, nakon otvaranja novog Gradskog bazena u Šapcu, usled velikog odziva dece koja su želela da se bave plivačkim sportovima, a prvenstveno vaterpolom, klub ponovo počinje sa radom. Na ovaj način, pronađen je model da se pruži prilika za takmičarske nastupe što većem broju dece, koja nisu mogla biti obuhvaćena selekcijama Vaterpolo kluba „Šabac“.

Stručni kadar je isti, tako da se u Savi ne zaostaje u kvalitetu rada. Dragan Čelovsky, koordinator mlađih vaterpolo sekcija Šapca, je osnivač Save, dok je predsednik Save Nikola Car, bivši provotimac, a danas sekretar Vaterpolo kluba „Šabac“.

Sava se od sezone 2020/21. takmiči u Prvoj B ligi, u koju je plasman izborila sezonu ranije iz Druge lige Srbije, završivši takmičenje kao pobednik. Cilj opstanka u Prvoj B ligi, zacrtan za prvu godinu nastupa, je ispunjen obezbeđivanjem sedmog mesta u konačnom plasmanu.Prva B liga je za Savu dobro iskorišćena šansa da momci imaju minutažu, igraju utakmice na kojima stiču veliko iskustvo, ali i da se istaknu kvalitetom i preporuče za napredovanje.

TIM KOJI JE ODIGRAO PRVU ZVANIČNU UTAKMICU

Gore: Bojan Bogićević, Nikola Car, Mihajlo Repanović, Milan Marić, Filip Cvetković, Velko Savković, Andrej Vukadinović, Strahinja Ugljršić, Filip Tenžera.

Dole: Veljko Ličanin, Miloš Pantelić, Vukašin Stanojević, Stefan Milinković, Nemanja Damnjanović.

Više:

2021 – Sedmo mesto u Prvoj B ligi.
2020 – Prvo mesto u okviru Druge lige Srbije i plasman u Prvu B ligu.
2018 – Odigrana prva zvanična utakmica Druge lige Srbije (7.7.2018) protiv PVU „Železničar“ iz Lajkovca. Sava slavila sa rezultatom 11:6.
2013-2017 – Period u kom je klub bio neaktivan.
2010 – Podnet zahtev za članstvo u Vaterpolo savezu Srbije.
2009 – Odigrane prve nezvanične utakmice protiv ekipa Tek, Valis, Veliki Crljeni i Tent. Trener Dragan Čelovsky.
2008 – Osnovan klub i počele sa radom plivačke sekcije.