Vivaldi kup

Vivaldi kup je jednodnevni vaterpolo turnir u organizaciji Vaterpolo kluba „Šabac“ za dečake uzrasta do 12 godina. Osnovna ideja turnira je da dečaci ovog uzrasta imaju što više utakmica u toku takmičarske sezone. Dok deca stiču dragoceno iskustvo, treneri mogu da provere njihov nivo znanja i da uporede odnos njih i vršnjaka iz drugih vaterpolo klubova sa kojima se i sreću na takmičenjima.

Iako je turnir revijalnog karaktera, igra se po pravilima Vaterpolo saveza Srbije, uz dozvoljena određena odstupanja koja se odnose na to da nema ograničenja u broju igrača, mogu da učestvuju i devojčice, a i broj grešaka se zanemaruje. Cilj odstupanja od propozicija je da što veći broj dece uzme učešće.

Igra se četiri Vivaldi vaterpolo turnira godišnje – prolećni, letnji, jesenji i zimski, u duhu muzičkog dela Antonia Vivaldija „Četiri godišnja doba“, koje je poslužilo kao inspiracija idejnom tvorcu trurnira Draganu Čelovskom. Jesenji turnir igraju pobednici prethodna tri turnira i domaćin.

Iako rezultat nije u prvom planu, dodeljuju se pehari za prva tri mesta, dok čevrtoplasirani dobija maskotu turnira. Takođe, postoje kategorije za najboljeg strelca i najboljeg golmana koje su nagrađene zahvalnicom za postignut učinak i plaketama.

Prvoplasirana ekipa dobija CD sa Vivaldijevim kompozicijama jer nam je cilj da decu obrazujemo i uputimo na prave kulturne vrednosti, da bi pored dobrih sportista postali i još bolji ljudi.

Prijatelji Vivaldi vaterpolo turnira:
MPC pekara
Mlekara Milovanović
Transkom 94