VK Šabac

Živislav Živanović

OSNIVAČ

Nenad Živanović

PREDSEDNIK

Jun 1990

OSNOVAN

Vaterpolo klub „Šabac“ osvajač duple krune za sezonu 2018/19!

Vaterpolo klub „Šabac“ osnovan je u junu 1990. godine i od tada radi u kontinuitetu napredujući iz sezone u sezonu sve do današnje pozicije superligaša i kluba sa impozantnim brojem članova.

Međutim, put ka eliti nije bio nimalo lak, s obzirom da klub 10 godina nije imao bazen u svom gradu. Ovaj period u istoriji kluba ostao je u znaku borbe, entuzijazma pojedinaca i neverovatne ljubavi prema vaterpolu, zahvaljujući kojima smo izdržali napor rada van Šapca. Podaci govore da je do 2005. godine, kada je zatvoren bazen u sklopu SRC „Zorka“, na kom smo trenirali, VK „Šabac“ imao između 250 i 300 dece koja su svakodnevno trenirala i takmičila se u mlađim selekcijama na nivou države.

U 10 godina do zatvaranja Zorkinog bazena, VK „Šabac“ je kroz svoj projekat – Šabac, grad bez neplivača obučio preko 3000 mališana da plivaju. Nakon otvaranja novog šabačkog bazena, uz podršku gradske uprave, ova akcija je nastavljena, pa je do danas još oko 5000 dece ovladalo plivačkim veštinama, potpuno besplatno. Ovaj projekat ostaje naša stalna misija, kao najbolji način da se odužimo gradu čije ime ponosno nosimo.
Otvaranje novog Gradskog bazena, 2015. godine, za nas označava povratak kući i stvaranje stabilne baze za dalji rad. Ovaj sportski objekat nam je poveren na upravljanje, pa smo zajedno rasli do broja jedan u državi. Osvojena dupla kruna u sezoni 2018/19, kao najveći dosadašnji uspeh, za nas jeste standard kom ćemo težiti, međutim, prvenstveni cilj našeg kluba je stvaranje jake škole vaterpola, koja će moći da parira svima, kako u državi tako i u regionu, i iz koje će stasavati šabački prvotimci i budući vaterpolo šampioni.

Uprava kluba

Sportski direktor – Nikola Car

Predsednik Skupštine – Goran Milošević

Predsednik Upravnog odbora – Nenad Živanović

Članovi: Milan Car, Saša Živanović, Miloš Stanojčić

Nadzorni odbor: Nebojša Ilić, Nenad Ilić, Nikola Đokić