NOVA VATERPOLO SEZONA

Nova vaterpolo sezona je pred nama. U naš klub su stigla nova pojačanja.

Nenad Dragović – mladi i perspektivan igrač rođen 2000. godine, dolazi iz Vaterpolo kluba Budva, gde je i napravio svoje prve vaterpolo korake. Sa svojim matičnim klubom postigao je već značajne uspehe u svojoj karijeri, učesnik je svetskog juniorskog prvenstva 2018 i pozivan na širi spisak A selekcije, ali verujemo da su njegovi najbolji dani tek pred nama.

Aljoša Mačić –  rođen je 2000. , predstavnik crnogorske škole vaterpola koji je prve vaterpolo „zaveslaje“ napravio 2009. godine u Primorcu iz Kotora. Jedan deo klupske karijere proveo je u Australiji gde je bio 2 puta juniorski prvak. Posle toga se vraća u matični Primorac sa kojim je kao standardni prvotimac i jedan od ključnih igrača osvojio kup Crne Gore 2021. godine. Kada su reprezentativni nastupi u pitanju, Aljoša je sa mlađim reprezentativnim selekcijama Crne Gore postao prvak Evrope U17 i vicešampion Evrope U19 2018. godine. Sa seniorskom reprezentacijom učesnik je Svetske lige 2022, i Svetskog Kupa 2023.

Osam godina nakon povratka u svoj grad ponosno možemo da kažemo da smo u prvi tim našeg kluba promovisali tandem iz VK „Save“

Veljko Babić (2005) – Filip Novaković (2006),  sjajne momke i igrače koji su istovremeno nastavljači i začetnici jedne nove priče koja će, uvereni smo dobiti veliki broj nastavaka. Vaterpolo klub „Šabac“ je u svakoj od sezona imao među prvotimcima nekoga ko je potekao iz naše škole, ali Veljko i Filip su prva dva igrača koji će poneti kapicu seniorskog tima, a da su na novom, Gradskom bazenu u Šapcu, najpre naučili plivačku veštinu, prošli celokupnu školu vaterpola, stasavali kroz sve mlađe selekcije i kaleći se u VK „Sava“ zaslužili da budu deo prvog tima.- mladi, perspektivni i talentovani rođen je 2006. Svoju karijeru započeo je u Vaterpolu klubu Nais 2012. godine. Sa matičnim klubom u svom godištu osvaja region i ulazi na širi spisak juniorske reprezentacije Srbije gde sa njima igra pripremni turnir u Zagrebu.

 

Najnovije vesti