Retrospektiva 1/4 finala Plej-ofa Super lige

Sa Šapčanima je sve moguće!

Iako ove sezone nismo viđeni za favorita jer naš značajno podmlađen tim, kao ni finansije, ne bi trebalo da mogu da pariraju klubovima poput Novog Beograda, Partizana, Crvene Zvezde ili Radničkog, ipak, u šabačkom maniru, pokazali smo da i te kako možemo da iznenadimo!

Čuda su moguća, ali samo ako se vredno trenira i gradi timski duh i pobednički mentalitet, kao što je slučaj u redovima Šapca!

Boreći se u 1/4 Plej-ofa, sa ekipom na čije je čelo stao selektor reprezentacije Dejan Savić, najpre smo ostavili bez daha prisutne na Gradskom bazenu u Šapcu. Tada je izboren remi 13:13, u poslednjoj sekundi meča, i to golom, ni manje ni više nego, golmana Filipovića. Igrali smo bez kapitena Markovića i iskusnog Stojanovića.

Ono što je za Crvenu Zvezdu trebalo da bude rutinski duel, i u Beogradu je završen remijem. Regularni deo meča, na iznenađenje mnogih, okončan je rezultatom 9:9. I, šta Šapčani rade u ovakvoj situaciji? Priređuju senzaciju na petercima i pobeđuju!

Ponovo je među šuterima bio golman Filipović jer su nam arbitri dosudili 22 isključenja u toku utakmice, što znači da smo veći deo odbrambenih akcija odigrali sa igračem manje, što nas je dovelo u situaciju da na petercima zafali igrač.

Ne preostaje ništa drugo nego da se čestita trenerskom tandemu Ličanin – Nikolić, kao i svim momcima u timu, koji je poput Davida neustrašivo stao ispred svog Golijata i pobedio!

Najnovije vesti